Vader WK-ganger: ‘’Nu is het tijd om te stoppen met voetbal’’

0

Benjamin Mendy heeft bekend dat als hij vroeger naar zijn ouders had geluisterd, hij nooit profvoetballer was geworden. Toen de verdediger jong was, wilde zijn ouders namelijk dat hij stopte met voetbal en ging studeren. Tot deze conclusie kwamen zijn ouders toen Mendy betrokken raakte bij een auto-ongeluk.

‘’Op een dag dribbelde ik met mijn voetbal over de stoep zoals ik altijd deed. Ik kwam bij een kruising waar mensen op het groene licht stonden te wachten. Ik lette niet goed op een schoot de bal iets te ver de straat op en werd geraakt door een auto’’, vertelt de verdediger van Manchester City.

De Fransman zegt dat hij geluk had dat de auto niet zo hard reed. ‘’De auto reed gelukkig niet snel, maar wel snel genoeg om me omver te krijgen. Ik was in orde. Geen ziekenhuis of littekens, maar mijn ouders waren natuurlijk erg ongerust.’’

Toen zijn vader het hoorde zei hij: ‘’Nu is het tijd om te stoppen met voetbal en je te concentreren op je studie.’’

‘’Ik was het daar niet mee eens, de oplossing was juist meer voetballen, niet minder.’’ Ik dacht: ‘’Met een betere balcontrole en visie had ik de auto kunnen ontwijken. De volgende dag was ik buiten weer aan het dribbelen.’’

Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen met Mendy, die via AC Le Havre, Olympique Marseille en AS Monaco terecht kwam bij Manchester City. De Engelse club betaalde maar liefst 57,5 miljoen euro voor de linksachter.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter