Rafael Márquez: Voetballer of crimineel?

0

Tijdens de wedstrijd Duitsland – Mexico kwam Rafael Márquez in de 74ste minuut in het veld voor oud-PSV’er Andrés Guardado. Hiermee werd de Mexicaanse routinier de derde speler ooit die meespeelde op vijf WK’s. Alleen zijn landgenoot Antonio Carbajal en de Duitser Lothar Matthäus gingen hem voor. Wat het extra bijzonder maakt is dat Márquez ook alle vijf de toernooien aanvoerder was van Mexico. Iets wat weinig mensen weten is dat de Mexicaan speciaal wordt behandeld in Rusland, wegens zijn banden met een drugsbaas.

Het Amerikaanse Ministerie van Financiën heeft Marquez namelijk op een sanctielijst geplaatst, omdat hij banden zou hebben met drugsbaas Raúl Flores Hernández. Daarnaast mogen Amerikanen geen zaken doen met de voetballer en zijn al zijn tegoeden in Noord-Amerika bevroren. Ook mag hij niet naar de VS reizen.

Raúl Flores Hernández, die ook wel ‘El Tio’ wordt genoemd, wordt verdacht van drugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Márquez zou via zijn sportscholen en zijn voetbalschool Escuela de Futbol Rafael Marquez zakelijke banden onderhouden met de crimineel.

Tijdens het WK in Rusland wordt de verdediger anders behandeld dan bijvoorbeeld zijn teamgenoten. Zo draagt ​​hij niet de officiële trainingsuitrusting van het team, maar een tenue zonder sponsor Coca-Cola erop. Interviews geeft ‘El Kaiser’ nauwelijks en als dat gebeurd dan doet hij dit zonder sponsoren als Coca Cola, McDonald’s en Visa op de achtergrond. Ook heeft hoofdsponsor Budweiser besloten dat Marquez niet tot ‘Man of the match’ mag worden benoemd. Daarnaast wordt de Mexicaan dit WK ook niet betaald.

Kortom: Voor Rafael Márquez zijn vijfde WK, maar zeker niet zijn aangenaamste.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter