Nieuwtjes van de dag: Lopetegui vertrekt, Allardyce jaloers op Southgate

0

Voor iedereen die het laatste nieuws over het WK 2018 niet wil missen, brengt WK.nl de rubriek ‘Nieuwtjes van de dag’.

Alireza Jahanbakhsh over Iran
‘’Leuk toch, al die spelers uit de Eredivisie op het veld tijdens het WK? Nederland zal voor de televisie zitten. Ik hoop dat Marokko zal merken dat Iran geen makkelijk tegenstander is. We gaan vechten voor de vlag. We spelen voor de vlag, het land, onze cultuur, onze familie. In Azië zijn we eigenlijk al een jaar of drie onverslaanbaar. Er lopen nog zoveel spelers in Iran rond die het niveau van de Eredivisie moeiteloos zouden aankunnen’’, aldus Alireza Jahanbakhsh.

Allardyce jaloers op Southgate
‘’Ik ben enorm teleurgesteld. Ik had daar moeten staan. Helaas is dat vanwege de omstandigheden niet het geval. Het ene moment stond ik op de golfbaan, het andere moment hoorde ik dat ik niet door mocht als bondscoach. Ik weet nog altijd niet waarom. Er zat geen gedachte achter. Als er iets meer tijd en geduld voor was uitgetrokken, dan zou ik nog steeds bondscoach van Engeland zijn’’, zegt Sam Allardyce.

Eredivisie verdient aan WK
De clubs die spelers tijdelijk moeten laten gaan omdat ze meedoen aan het WK, krijgen er een vergoeding voor. Dit geldt uiteraard ook voor de clubs uit de Eredivisie. Feyenoord en Ajax krijgen minimaal 1,1 miljoen. PSV een paar ton minder. Ook ADO Den Haag (Tyronne Ebuehi), AZ (Alireza Jahanbakhsh) en SC Heerenveen (Reza Ghoochannejhad) kunnen een bijdrage van FIFA tegemoet zien.

Lopetegui vertrekt
Spanje gaat het WK in zonder bondscoach Julen Lopetegui. Gister werd namelijk bekend dat de Spanjaard na het WK naar Real Madrid zou vertrekken. De timing van die aankondiging is volgens bondsvoorzitter Luis Rubiales niet professioneel, waardoor is besloten dat het beter is dat Julen Lopetegui per direct vertrekt.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter