Van Hanegem weet reden van afwezigheid Sané in Duitse WK-selectie

0

Willem van Hanegem wil nog wel eens in een programma verschijnen om zijn mening te geven. Over veel mensen wil hij dan nog wel eens iets positiefs zeggen, maar bij Duitsland ligt dit iets gevoeliger. Willem van Hanegem is namelijk niet echt gecharmeerd van Duitsers.

‘’Iedereen weet dat ik als voetballer niet zo gek was op Duitsers. Dat kwam niet eens zozeer door de oorlog, maar ik vond die gasten gewoon arrogant. Maar de laatste jaren heb ik van het Duitse elftal genoten. Vorig jaar bijvoorbeeld nog tijdens de Confederations Cup’’, vervolgt Van Hanegem.

Dit WK was het echter anders voor Van Hanegem. ‘’Er zit daar structureel iets fout. Gewoon triest om te zien hoe weinig strijd er in die ploeg zit. Zo’n Özil. Dat is geen speler die de boel bij de hand neemt. Als het niet loopt, heb je helemaal niks aan hem. Het is volgens mij lekker weer in Rusland, dus ik had wel meer van hem verwacht. Ja, ik vind het een mooiweervoetballer. Er loopt bij Duitsland sowieso niemand tussen die zegt: zo, en nu is het genoeg. Kroos, Hummels en Khedira hebben dat ook niet’’, zegt ‘De Kromme’.

‘’De oude garde wilde niet dat Sané meeging naar het WK. Precies de speler die ze nu misten. Prima als de bepalende spelers invloed uitoefenen, maar laat het dan wél zien. Coach Löw heeft daar op vertrouwd, nu krijgt hij het gezanik’’, besluit de oud-Feyenoorder.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter