Carles Puyol mag door bizarre reden niet op Iraanse TV

0

Carles Puyol werd, mede door zijn markante uiterlijk en harde spel, vaak gezien als een van de verdedigers die je niet graag tegenover je wilde hebben. Echter zorgde zijn uiterlijk er ook voor dat hij werd gezien als het boegbeeld van zowel FC Barcelona als de nationale ploeg van Spanje. In Iran waren ze echter minder blij met het voorkomen van de Spanjaard.

Puyol zou namelijk op het laatste moment verschijnen bij de Iraanse zender IRTV 3 om de wedstrijd tussen Iran en Spanje te analyseren, maar dit liep anders dat gehoopt. Wegens zijn lange haar mocht de Spanjaard niet plaatsnemen naast journalist Adel Ferdosipour en werd nog voor de uitzending weggestuurd.

‘’Je moet je ervan bewust zijn dat Carles Puyol vanavond bij ons zou zijn, maar hij is nu in zijn hotel. Ik heb alles gedaan wat ik kon, maar het mocht niet baten. Het spijt me’’, zei Ferdosipour tijdens de uitzending.

Puyol werd niet toegelaten omdat hij door het kijkende publiek kan worden beschouwd als ‘niet-islamitisch’. Daarnaast mogen zelfs spelers van de nationale ploeg van Iran geen kapsels hebben die ‘helpen de buitenlandse cultuur te verspreiden’.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter