Bizar: WK-deelnemers hadden tot voor kort nog bijbaantje

0

Afgelopen zaterdag won België met 5-2 van Tunesië. Ondanks dat de Tunesiër Dylan Bronn geblesseerd van het veld moest, was het een speciale wedstrijd voor hem. De speler van het Belgische AA Gent maakte namelijk de 2-1. Dit had hij drie jaar geleden niet durven dromen, want toen was combineerde hij voetbal nog met een andere baan.

‘’Toen ik nog bij AS Cannes speelde, trainde in alleen ’s avonds. Ik had veel vrije tijd en wilde iets doen met me leven. Bij mijn ouders wonen en op hun kosten leven, dat was een heel mooie tijd, maar ik wilde zelfstandig zijn. Zo vond ik werk als sushi-koerier’’, vertelt Dylan Bronn.

‘’Lekker met mijn scootertje rijden onder de Zuid-Franse zon. Ik leerde het echte leven kennen, het werken en wat erbij komt kijken. Maar nu heb ik het voorrecht om profvoetballer te zijn en dat besef ik me. Veel voordelen, weinig nadelen, een droomleven’’, vervolgt de verdediger, die via FC Niort in de zomer van 2017 terecht kwam bij van AA Gent.

Gabriel Jesus maakte een soortgelijk verhaal mee. De Braziliaan was in 2014 nog geen profvoetballer en verfde de straten in São Paulo als voorbereiding op WK in Brazilië. Hij speelde toen nog in de jeugdopleiding van Palmeiras, waar hij 2.700 euro per jaar verdiende. Niet veel later merkte een scoutingsteam van Manchester City hem op en transfereerde hem voor een slordige 32 miljoen naar de Engelse grootmacht. Jesus kon het niet laten om op social media even terug te blikken op zijn ‘vorige leven’.

Pintando a rua para a copa de 2014 🇧🇷🤙🏽🙏⚽️ #tempodecriança #semprefuisonhador

Een bericht gedeeld door Gabriel Jesus (@dejesusoficial) op

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter