In beeld: WK-sterren die bijna in de Eredivisie speelden

0

Momenteel zien we de beste spelers in actie op het WK. Namen als Dries Mertens, Luis Suárez en Nemanja Matić kennen we natuurlijk nog uit de Eredivisie. Maar er zijn echter nog meer grote namen waarbij het niet veel scheelde of ze speelden in de Nederlandse competitie. WK.nl heeft er vijf onder elkaar gezet.

Ángel Di María (AZ)
In 2007 vertrok Stijn Huysegems bij AZ en dus moest toenmalig technisch manager Marcel Brands op zoek naar een waardige vervanger. ‘’We zoeken nu verder naar een linkermiddenvelder. Dat is de enige positie waarvoor we nog een speler willen halen. Als onze selectie intact blijft uiteraard’’, waren destijds de worden van Brands. Hij kwam toen uit bij Ángel Di María en de Argentijn zag een overstap naar de club uit Alkmaar ook wel zitten. Op het laatste moment kwam er echter nog een tussenpersoon tussen, waarna de onderhandelingen werden afgebroken. Uiteindelijk pikte Benfica Di María in 2007 op bij Rosario Central.

Eden Hazard (PSV)
Van Eden Hazard wordt momenteel verwacht dat hij België bij de hand neemt dit WK. De Belg kwam via Lille OSC terecht bij zijn huidige club Chelsea FC. Maar het had niet veel gescheeld of Hazard had bij PSV gespeeld. Jeugdscout Gerrit van Tilburg ontdekte de vleugelaanvaller namelijk bij AFC Tubize en was meteen onder de indruk van het talent. ‘’De familie Hazard zei te geloven in de sportieve plannen van PSV, maar zag geen heil in het onderwijs in Nederland. Hun door PSV begeerde zoon wilde niet in het Nederlands onderwezen worden’’, vertelde PSV-perschef Thijs Slegers later.

Kevin de Bruyne (Ajax en FC Twente)
In januari 2011 wilde FC Twente Kevin de Bruyne voor 5,5 miljoen euro overnemen van Racing Genk. Ook Ajax was toentertijd geïnteresseerd in de Belg en De Bruyne zag een de Eredivisie ook wel zitten. ‘’Als je in België drie, vier jaar basisspeler bent en goed presteert, ben je klaar voor de volgende stap. In de Nederlandse competitie kun je nog beter evolueren. Alleen, Genk sloeg het aanbod af, daarmee was voor mij de kous af. Ik had zojuist bijgetekend voor vijf seizoenen, dus ik deed daar niet moeilijk over.’’ zei De Bruyne later.

Lionel Messi (Ajax en PSV)
Het is nu natuurlijk niet meer voor te stellen, maar Lionel Messi speelde ooit bijna in de Eredivisie. In 2005 wilde zowel Ajax als PSV de kleine Argentijn graag huren van FC Barcelona. Rob Westerhof, destijds voorzitter van PSV, weet het nog goed. ‘’We wisten dat Messi heel goed kon voetballen en voor ons was er geen probleem. We wilden hem hier Eredivisie-ervaring laten opdoen en via invalbeurten langzaam laten wennen aan het niveau. Bij PSV braken weinig jonge spelers door, behalve Ibrahim Afellay en Ismail Aissati. We waren enthousiast en zagen de komst van Messi zitten.’’ Echter gooide Frank Rijkaard en Henk ten Cate roet in het eten, want zei wilden Messi niet naar Nederland laten gaan.

Robert Lewandowski (Feyenoord, PSV en FC Twente)
In 2010 kon Robert Lewandowski naar PSV en FC Twente vertrekken, maar de Pool koos er uiteindelijk voor om toch niet naar Nederland te gaan. Lewandowski was destijds pas 21 jaar oud en werd gezien als het grootste talent van Polen. Uiteindelijk koos de spits ervoor om zijn club Lech Poznán in te ruilen voor het Duitse Borussia Dortmund. Eén jaar eerder probeerde Leo Beenhakker, toen technisch directeur van Feyenoord, hem naar Rotterdam te halen. Door de financiële beperkingen ging dat echter niet door.

Foto’s: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter