In beeld: De WK-gangers met de meeste ervaring

0

Voor veel mensen zou het een droom zijn om tijdens een WK-wedstrijd op het veld te staan. Voor sommigen spelers is dit echter niet meer zo speciaal. Zij hebben namelijk al heel wat WK-ervaring. Welke tien spelers die op het huidige WK actief zijn de meeste ervaring hebben, kan je hieronder zien.

10. Jérôme Boateng (1112 minuten)
Om plek tien vinden we de Duitser Jérôme Boateng. De verdediger van Bayern München speelde 1052 minuten op wereldkampioenschappen. Dit deed hij in dertien wedstrijden, maar hij wacht nog steeds op zijn eerste doelpunt op een WK.

9. Fernando Muslera (1170 minuten)
Fernando Muslera stond al 1170 minuten op het veld. De doelman speelde, net als Boateng, mee in dertien wedstrijden. Het is natuurlijk niet raar, maar ook Muslera heeft nog geen WK-doelpunt achter zijn naam.

8. Thomas Müller (1245 minuten)
Thomas Müller speelde tot op heden vijftien minuten meer dan Fernando Muslera. Hij had hier echter wel één wedstrijd meer voor nodig. De speler van Bayern München wist in deze wedstrijden tien keer te scoren.

7. Manuel Neuer (1260 minuten)
Naast Fernando Muslera staat er nog één doelman in deze top 10, namelijk Manuel Neuer. De ploeggenoot van Jérôme Boateng en Thomas Müller heeft al 1260 minuten in de benen en speelde dit aantal bij elkaar in veertien wedstrijden.

6. Cristiano Ronaldo (1264 minuten)
Cristiano Ronaldo stond al vijftien keer op het veld tijdens een WK. De Portugees kwam tot 1264 minuten. Ronaldo wist al zeven keer te scoren, waarvan vier tijdens het huidige WK.

5. Lionel Messi (1325 minuten)
Lionel Messi heeft net iets meer minuten achter zijn naam dan zijn aartsrivaal Cristiano Ronaldo. De kleine Argentijn heeft namelijk al 1325 minuten gespeeld. In zestien wedstrijden scoorde hij vijf keer.

4. Mesut Özil (1331 minuten)
Mesut Özil is de vierde Duitser in dit rijtje. De middenvelder scoorde in vijftien wedstrijden twee keer. Hij staat momenteel op 1331 WK-minuten.

3. Sergio Ramos (1337 minuten)
Ook Sergio Ramos speelde vijftien wedstrijden op het WK. Hij wist in de 1337 minuten die hij speelde echter nog niet te scoren.

2. Rafael Márquez (1454 minuten)
Rafael Márquez is de op één na meest ervaren WK-ganger. De verdediger kwam al 1454 minuten in actie, waar hij zeventien wedstrijden voor nodig had. Márquez heeft die doelpunten gemaakt op WK’s.

1. Javier Mascherano (1530 minuten)
De WK-ganger met de meeste ervaring is Javier Mascherano. Hij speelde al 1530 minuten en deed dit in zeventien wedstrijden. De Argentijn heeft echter nog niet gescoord op een WK.

Foto’s: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter