Brazilië al zeker van tweede ronde

0

Brazilië heeft zich als tweede ploeg na Oranje geplaatst voor de tweede ronde van het WK. De vijfvoudige wereldkampioen versloeg Ivoorkust in een bizar duel met 3-1. Toch liep de ploeg ook schade op: ernstige blessure Elano en rode kaart Kaka.

De wedstrijd had vooral een affiche voor leuk voetbal moeten zijn, maar was bij vlagen keihard en werd ontsierd door incidenten. De scheidsrechter Lannoy stapelde fout op fout en gaf het duel daardoor een bittere smaak. De Ivorianen maakten veel onbehouden overtredingen. Elano werd uit de wedstrijd getrapt door Twentenaar Tioté. Daarbij ontspoorde de wedstrijd waarbij Kaka tegen twee gele kaarten opliep.

Een ander incident in de wedstrijd was de tweede treffer van Luis Fabiano, die twee keer zijn hand gebruikte om te kunnen scoren, waarbij de handsbal van Henry tegen Ierland slechts kinderspel was. Luis Fabiano maakte aan de scheidsrechter duidelijk dat hij de bal met de borst speelde en kan voor deze leugen op een schorsing rekenen.

Toch was het vooral ook een voetbalwedstrijd waarbij de Brazilianen als sluipschutters op de Ivorianen joegen. Luis Fabiano zorgde na 25 minuten voor de eerste treffer met een hoogstandje. Kaka en Robinho speelden scherp. De Ivorianen kwamen stootkracht te kort, waarbij Drogba door zijn armblessure niet optimaal was. Vijf minuten na rust maakte Robinho zijn tweede goal met de hulp van zijn bovenarmen. Brazilië speelde sterk. De derde treffer van Brazilië in de 62e minuut was een beauty. Uit een pass van Kaka kon Elano het derde doelpunt maken. Kort daarna raakte Elano geblesseerd na een tackle van Tioté. Daarna scoorde Drogba met een kopbal tegen. De vechtpartij op het einde gaf de wedstrijd een smet.

Brazilië is nu zeker van de tweede ronde en kan wellicht kiezen voor de autostrada naar de halve finale door de laatste wedstrijd van Portugal te verliezen, waardoor het Spanje en Nederland of Italië kan ontlopen.