Zwitserland naar WK met droge 0-0

0

Zwitserland heeft zich geplaatst voor het WK in Zuid Afrika. De ploeg van Ottmar Hitzfeld speelde vanavond in een magere wedstrijd 0-0 tegen Israël maar dat was voldoende om zich net als vier jaar geleden te plaatsen voor het eindtoernooi.

Zwitserland ging voor eigen publiek ondanks de feeststemming niet van de rem en was al blij met de beginstand. Op basis van de onderlinge resultaten werd Griekenland van de eerste plaats gehouden. De Grieken wonnen hun slotwedstrijd in een leeg Olympisch Stadion van Athene met 2-1 van Luxemburg. Torosidis en Gekas scoorden voor de ploeg van Rehhagel, maar een curieus eigen doelpunt van Papadopoulos in de slotfase van de tweede helft was het enige hoogtepunt na rust.

Zwitserland, met Twente-spits Blaise Nkufo als een van de animatoren, is er in Zuid Afrika weer bij een speelt dus het vierde grote toernooi op rij. Een record in de geschiedenis van het land.