Zambia met Mulenga naar gelijkspel

0

Zambia speelde maandagavond 1-1 gelijk tegen Ethiopië. De titelverdediger kwam op voorsprong, maar kon de druk van het tienkoppig Ehtiopië niet tegenhouden.

De beste kansen in de eerste helft waren voor Ethiopië. Zo ging een poging van Getanah Kebede op vreemde wijze over het doel en miste Saladine Said een strafschop.

De Ethiopische doelman Jemal Tassew hielp Zambia na dik een half uur echter goed op weg. Hij kreeg rood nadat met een domme actie een doorgebroken Zambiaan neerhaalde. Daarbij raakte hij zelf echter ook geblesseerd en hij werd met een ogenschijnlijk zwaar knieletsel afgevoerd.

Nog voor rust leek Collins Mbesuma met de 1-0 Zambia tegen tien man naar de zege te leiden, maar in de tweede helft zorgde Adane Grima toch voor de gelijkmaker. Jacob Mulenga (FC Utrecht) kwam na een uur nog het veld op namens Zambia, maar hij kon het verschil niet maken voor zijn ploeg.