Winst voor Chili; record voor Zwitserland

0

Chili heeft ook de tweede wedstrijd op dit WK gewonnen, net als Nederland, Argentinië en Brazilië. De ploeg van Marcelo Bielsa won met 1-0 van Zwitserland maar is nog niet zeker van een plek in de tweede ronde.

Zwitserland hield lang stand en verbeterde zelfs een record, dat vanaf 1990 in handen van Italië was. De ploeg hield bijna vijf WK-duels op rij het doel schoon, maar bleef steken op een totaal van 558 minuten en dat is een verbetering van het record van negen minuten.

De overwinning van Chili was meer dan verdiend omdat de rode formatie net als Spanje Zwitserland op de eigen helft drukte. Toch kon Zwitserland lang stand houden en dat was best knap, omdat Behrami voor een onbesuisde beweging naar Vidal een rode kaart kreeg. Doelman Benaglio redde een paar keer knap op schoten van Vidal en Carmona. Sanchez onderscheidde zich weer met enkele goede acties maar ook hij stuitte op de doelman van Wolfsburg.

Na rust was het numerieke overwicht duidelijk, maar de Chilenen hadden moeite om afstand te nemen. Sanchez scoorde een keer, maar het doelpunt werd terecht voor buitenspel afgekeurd. Uiteindelijk viel de beslissing een kwartier voor het einde. Valdivia speelde Paredes in de diepte aan en uit zijn voorzet kon Mark Gonzalez met een kopbal scoren. Na de voorsprong kreeg Paredes twee goede kansen, die hij verprutste. In de slotminuut was Derdiyok dichtbij een gelijkmaker op aangeven van Ziegler. Maar de spits schoot naast het doel.

Er is in deze groep nog niets beslist, waarbij zelfs Chili misschien wel te weinig heeft gescoord want de ploeg is alleen met een gelijkspel tegen Spanje zeker van een plek in de tweede ronde (als groepswinnaar). Zwitserland zal met een zege van twee goals verschil op Honduras ook de volgende ronde halen.