Villa helpt Spanje over het dode punt

0

Spanje heeft enig eerherstel geboekt door de tweede wedstrijd op het WK wel te winnen. Dat gebeurde in Ellis Park tegen Honduras. Het werd 2-0 voor de kampioen van Europa, die weer eens kon terugvallen op topscorer David Villa voor de goals.

Spanje kan zich in de groepsronde geen puntenverlies meer veroorloven na de nederlaag tegen Zwitserland. De ploeg van Del Bosque ging vanaf de aftrap op jacht naar doelpunten. In de zesde minuut trof David Villa de lat. Tien minuten later zorgde Villa na een mooie solo voor de verlossende openingstreffer. Honduras legde niet neer bij de achterstand en speelde goed mee. Torres miste na een half uur een goede kopkans. De spits van Liverpool heeft nog niet de scherpte en daarom kon Spanje niet voor rust afstand nemen.

In de zesde minuut na rust besliste Villa met een droog schot op aangeven van Navas het duel. Daarna miste de topscorer van het EK nog wel een strafschop na een overtreding van Izaguirre op Navas. Ramos, Fabregas en Villa slaagden er daarna niet meer om de stand uit te bouwen. Spanje heeft aan een 1-0-zege op Chili voldoende om zich voor de tweede ronde te plaatsen.