Robben en Huntelaar schenken Oranje record

0

Nederland heeft ook de derde wedstrijd op het WK gewonnen. De ploeg van Bert van Marwijk zegevierde met 2-1 over Kameroen en heeft dus voor de eerste keer alle groepswedstrijden van een WK gewonnen. Oranje speelt maandag tegen Slowakije.

Nederland speelde in de verkapte vriendschappelijke wedstrijd naar behoren en wilde in ieder geval Kameroen verslaan met leuker voetbal. Er waren meer kansen voor Oranje van Kuyt en Van Persie. Na een mooie combinatie met Van der Vaart zorgde Robin van Persie voor de eerste treffer in de 36e minuut. Het is voor het eerst sinds de jaren 70 dat een Nederlander op twee WK’s wist te scoren.

Na de pauze had Nederland een moeilijke fase en kreeg Kameroen zelfs kansen. In de 65e minuut maakte Van der Vaart bij een vrije trap van Geremi hands. Kameroen kreeg een penalty, die door Eto’o werd benut. De spits van Inter scoorde de laatste drie WK-goals van Kameroen. Van Marwijk wilde wel winnen en haalde Huntelaar èn Robben van de bank. Beide spelers waren zeven minuten betrokken bij de tweede Oranje treffer. Robben werd in de diepte aangespeeld door Sneijder en kogelde de bal op de paal. In de rebound rondde Huntelaar af. Daarmee stelde Oranje de overwinning veilig. Kameroen verlaat het toernooi zonder punten.

Oranje moet zich nu voorbereiden op het duel tegen Slowakije in de tweede ronde.