Rijkaards Saudi-Arabië mist WK 2014

0

Saudi-Arabië heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK van 2014 in Brazilië. Het elftal van de Nederlandse trainer Frank Rijkaard verloor woensdag van Australië met 4-2.

De concurrent Oman wist wel te winnen. Zij boekten een overwinning op Thailand: 2-0. Hierdoor eindigt de ploeg van Rijkaard op de derde plek in groep D, achter Austrailië en Oman. Die twee landen vervolgen vanaf juni het Aziatische kwalificatieproject.

Bij winst zou Rijkaard tweede geworden zijn in de poule. Bij rust stond de ploeg dan ook met 2-1 voor en niets leek meer fout te kunnen gaan. Maar in de tweede helft ging het in vier minuten helemaal mis voor de ploeg. In de 73e minuut scoorde Kewell de gelijkmaker. Twee minuten later wist Brosque Australië op voorsprong te brengen en in de 75e minuut maakte Brett Emerton de nachtmerrie van Rijkaard compleet door de 4-2 binnen te schieten.

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline – EK – WK