Portugal pakt laatste strohalm; Zweden wint

0

Portugal en Zweden hebben de inhaalrace een goed vervolg gegeven door vanavond een uitwedstrijd te winnen. Hongarije lijkt af te haken in deze groep des doods vanwege de tweede thuisnederlaag op rij. De ploeg van Erwin Koeman verloor van Portugal.

Portugal dankt de winst aan Real-verdediger Pepe die na tien minuten scoorde. Daarna kreeg de thuisploeg geen grip op de wedstrijd. Portugal haalt door dit resultaat in ieder geval Hongarije in op de ranglijst. Maar de tweede plaats is voorlopig voor Zweden, dat geen fout maakte op Malta. Het werd wel een zware bevalling, want de ploeg van Lars Lagerback dankte de zege van 1-0 aan een late goal, die op naam komt van de Maltezer verdediger Azzopardi. Met het eigen doelpunt mag Zweden zich rijk rekenen.

Denemarken blijft koploper, maar maakte een slippertje door niet te winnen bij Albanië, zodat de strijd om de eerste plaats open blijft. Niklas Bendtner hielp de koploper wel aan de leiding in de slotfase van de eerste helft, maar kort na rust maakte Bogdani gelijk.