Paraguay zet stevige stap naar tweede ronde

0

Het blijft uitstekend gaan met de landen uit Zuid Amerika op dit WK. Alle vijf teams hebben tenminste een keer gewonnen en zijn ook nog ongeslagen. Paraguay zette vanmiddag een stap naar de tweede ronde door Slowakije met 2-0 te verslaan.

In feite kan het niet meer misgaan voor het land, dat vanaf 1998 een vaste deelnemer is aan dit toernooi. Paraguay had geen kind aan de enige debutant op het WK. De ploeg van Martino ging vanaf de aftrap op jacht naar de zege en werd beloond met een doelpunt in de 27e minuut van Vera, nadat doelman Mucha eerder zijn vakmanschap moest tonen op schoten van Santacruz en Riveros. Slowakije leek niet bij machte om echt om te schakelen en voor de aanval te kiezen.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd voort, waarbij Slowakije geen vuist kon maken. Pas in de blessuretijd hoefde doelman Villar in actie te komen op een schot van Vittek. Vijf minuten voor het einde zorgde Riveros voor de beslissing met een tweede treffer met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Daarmee kreeg Paraguay waar het recht op heeft. De ploeg maakt kan op de groepszege en zou dan waarschijnlijk Nederland als komende tegenstander in de tweede ronde kunnen ontlopen. Italië zal deze ploeg in ieder geval op doelsaldo achter zich moeten houden om Oranje en Spanje/Brazilië te ontlopen op weg naar de halve finale.