Oranje wint uitzwaaiwedstrijd tegen Wales

0

Het Nederlands elftal heeft woensdagavond de traditionele uitzwaaiwedstrijd gewonnen. In de Amsterdam ArenA werd met 2-0 gewonnen van Wales.

Oranje begon de wedstrijd in een 4-4-2-formatie met Leroy Fer als grote verrassing in de basis. Voor rust was Oranje de dominerende partij, maar tot veel kansen kwam Nederland niet. Het grote gevaar kwam in de eerste 45 minuten van Arjen Robben, die twee grote mogelijkheden kreeg voor de openingstreffer.

In de 33e minuut opende diezelfde Robben de score voor Oranje. Na een schot dat gekeerd werd door Wales-doelman Wayne Hennesey, werkte Robben accuraat de rebound tegen de touwen. Wales wist daar zowel voor als na rust weinig tegenover te stellen.

Een onaangename tweede helft werd in de 76ste minuut doorbroken door Wesley Sneijder. Na balverlies bij Wales zorgde Sneijder voor een fantastische dieptepass op Robben, die op zijn beurt Jeremain Lens bereikte. De invaller verdubbelde de score, wat uiteindelijk het laatste wapenfeit van het duel betekende.