Oekraïne koploper na fantastische zege

0

Oekraïne heeft maandagavond een geweldige overwinning geboekt. De ploeg wist als debutant op een eindtoernooi direct een zege te pakken op outsider Zweden. De grote held van de avond was Andriy Shevchenko.

Zweden begon goed aan de wedstrijd, maar kwam niet tot scoren. In de eerste helft kreeg wereldster Zlatan Ibrahimovic een goede kopkans, maar hij vond de paal. Hierdoor gingen beide teams zonder een doelpunt te maken, de kleedkamer in.

Na rust bleek dat beide teams niet tevreden waren met een gelijkspel. Zweden opende de score door een doelpunt van Ibrahimovic. Terwijl de Oekraïnse speler Husyev op de grond lag, speelde Zweden door. Källström gaf een prachtige pass op Ibrahimovic, die op zijn beurt het openingsdoelpunt maakte.

Lang kon Zweden niet genieten van de voorsprong. Al na drie minuten wist Shevchenko de 1-1 binnen te koppen. De oud-spits van onder meer AC Milan en Chelsea liet zien dat hij nog steeds over de benodigde kwaliteiten beschikt. Ondanks zijn fysieke problemen werd hij de held van de avond.

Want het werd nog mooier voor het thuisland en de supporters. Al snel daarna mikte Konoplyanka via een corner de bal op het hoofd van opnieuw Shevchenko, die zich op zijn beurt losmaakte van zijn directe tegenstander. De kopbal verdween vervolgens achter Zweedse doelman Isaksson.

Zweden ging vol op de aanval en creeërde een aantal goeede kansen. Toch wisten de Zweden geen kans om te zetten in doelpunten. Hierdoor boekte Oekraïne de eerste zege in de eerste wedstrijd op een groot toernooi. Daarnaast zijn ze direct koploper in Poule D, doordat Engeland en Frankrijk eerder op die avond gelijk speelden.

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline – Ek.nl