Nieuw Zeeland pakt op hartstocht punt: 1-1

0

Nieuw Zeeland heeft voor een mooie stunt gezorgd door gelijk te spelen tegen Slowakije. De enige WK-debutant leek op een magere 1-0-zege af te stevenen, toen Nieuw Zeeland in de blessuretijd de gelijkmaker produceerde.

Nieuw Zeeland speelde met de passie van een veredeld kroegelftal, maar miste de technische bagage om een onwillend Slowakije omver te duwen. Toch slaagde de ploeg op basis van hartstocht erin om gelijk te spelen, tegen de Slowaken die al zeker leken van de zege.

De in Engeland spelende spitsen Killen en Fallon kregen in de eerste helft nog wel kleine kansjes bij luchtduels. Slowakije speelde zonder de wil om te winnen, maar uiteindelijk zou het verschil van niveau toch de doorslag geven. De spits Robert Vittek maakte meteen na rust het verschil door een voorzet van Vladimir Weiss met een geplaatste kopbal af te ronden. De spits van Ankaragücü stond op de rand van buitenspel. Halverwege de tweede helft miste dezelfde aanvaller een goede kans op 2-0 na een mooie aanval over Hamsik en Sestak.

De All Whites probeerden nog wel om terug te komen in de wedstrijd, maar kwam nauwelijks in de buurt van het doel. Maar in de slotfase bleef Nieuw Zeeland aandringen, terwijl de Slowaken bezig waren met tijdrekken en de voorsprong niet wilden uitbouwen. Bij de laatste poging zorgde de Deense verdediger Reid met een kopbal voor de gelijkmaker op aangeven van Schmeltz, die enkele minuten eerder nog een goede kopkans had verprutst. Het is een mooi resultaat voor Nieuw Zeeland, dat net als Slowakije, zijn eerste WK-punt heeft behaald.