Nederland verliest: EK-ticket heel ver weg

0

Het lijkt erop dat we sinds lange tijd een Europees Kampioenschap zonder het Nederlands elftal gaan meemaken. Na een verloren wedstrijd tegen IJsland van donderdagavond, was nu ook Turkije te sterk voor Oranje.

Een extra kans na het verloren duel tegen IJsland leek voor Oranje niet genoeg om de derde plek in poule A zo goed als veilig te kunnen stellen. De mannen van Danny Blind moesten winnen in Turkije om alles in eigen hand te houden. Al na acht minuten ging het mis door een rappe tegenaanval van de Turken. Daarbij mag gezegd worden dat de Nederlandse defensie opnieuw niet thuis gaf..

Nederland stond binnen een half uur al met 2-0 achter door doelpunten van Oguzhan Ozyakup en Arda Turan en slaagde er niet in terug te komen in de wedstrijd. Burak Yilmaz zette in de 85ste minuut de 3-0 op het scorebord.

Ondanks de nederlaag en de vierde plaats in de poule is het EK nog niet helemaal uit het zicht voor Oranje. De Turken hebben nu twee punten voorsprong op Oranje, maar hebben met Tsjechië uit en IJsland thuis een zwaarder programma dan Nederland (Kazachstan uit, Tsjechië thuis). Er is nog hoop.