Mexico wint de Gold Cup

0

Mexico heeft de finale van de Gold Cup gewonnen. Het was te sterk voor tegenstander Verenigde Staten, die met 4-2 van het veld werden gestuurd.

Ruim 93.000 mensen hebben de wedstrijd kunnen bekijken in het Rose Bowl Stadion in Pasadena. In eigen land had de VS dus een voordeel, wat in het begin van de wedstrijd misschien wel de beslissing kon brengen. De ploeg kwam met sterk voetbal op een 2-0 voorsprong en kon het bijna neit meer weggeven.

Toch wist Mexico nog voor de rust gelijk te komen via Pablo Barrera en José Guardado. De tweede helft wist de tweede helft hetzelfde tempo voort te zetten en opnieuw via Barrera te scoren. Giovani Dos Santos maakte het feest compleet en gooide de deur op slot met zijn 4-2.

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline

Zie ook:  Finale Gold Cup gaat tussen Mexico en Verenigde Staten.