Mexico deklasseert Frankrijk: 2-0

0

Mexico heeft met een mooie 2-0-zege op Frankrijk de vice-wereldkampioen van 2006 op de rand van de afgrond gebracht. De Mexicanen waren met fris voetbal heer en meester op het veld in het winterse Polokwane. Jong en oud scoorden.

De beslissing werd gemaakt in de tweede helft door twee invallers. De 22-jarige Javier Hernandez en de 37-jarige Cuauhtemoc Blanco zorgden voor de goals die tot in Dublin gevierd zullen worden.

Vanaf de aftrap nam Mexico het initiatief, dankzij de aanvallers Giovani, Vela en Franco. Ook de mee opkomende linksback Salcido vormde een permanent gevaar voor de Fransen. De PSV’er had in het eerste half uur zelfs twee uitstekende kansen. In de 18e minuut schoot hij voor het doel langs en tien minuten later redde Lloris knap op een hard schot. Na een half uur was er wel een tegenvaller, toen Vela met een hamstringblessure uitviel. Frankrijk, zonder Gourcuff en Henry, had geen moment de macht over de wedstrijd en was alleen gevaarlijk met een afstandschot van Anelka.

Na rust domineerde Mexico nog meer, maar een kogel van Malouda had de wedstrijd nog een andere wending kunnen geven. Doelman Oscar Perez redde knap. Een minuut later stuurde Aguirre de jonge Hernandez (die volgend seizoen bij Manchester United speelt) het veld in. Tien minuten later opende hij de score nadat Marquez hem knap in de diepte had aangespeeld. Hij ontliep de buitenspelval en scoorde beheerst. Twaalf minuten later viel de beslissing toen de andere invaller Barrera onderuit werd gehaald door Malouda. De veteraan Cuauhtemoc Blanco, die net was ingevallen, benutte de strafschop. Na de 2-0 was Frankrijk K.O..  De ploeg van Domenech is officieel nog niet uitgeschakeld, maar moet hopen dat Uruguay en Mexico het niet op een akkoord gooien in de slotwedstrijd. Dat zal ook niet, want beide landen willen liever Argentinië ontlopen in de tweede ronde. Maar zelfs dan moet Frankrijk met vier goals verschil winnen van Zuid Afrika.