Matthew Amoah bezorgt Ghana mooie zege

0

Ghana kan de tickets voor het komende WK al boeken, want er kan voor de Black Stars weinig meer mis gaan. De ploeg boekte zaterdag bij Soedan een geruststellende zege. Het werd 2-0 en NAC’er Matthew Amoah was de matchwinner.

De spits nam beide treffers van zijn ploeg voor zijn rekening. In de vijfde minuut opende hij de score en in de zevende minuut na rust scoorde hij nog een keer.

In de andere groepen lieten Marokko en Tunesië kansen liggen en kwamen tegen respectievelijk Togo en Nigeria niet verder dan 0-0. Voor Marokko lijkt de WK-deelname achter de horizon te verdwijnen. Togo pakte een duur punt en herstelde zich van de nederlaag tegen Gabon, dat in deze groep nog altijd aan de leiding gaat en dit weekeinde om redenen van staatsveiligheid niet speelt tegen Kameroen.

Tunesië domineerde Nigeria maar wist niet te scoren en dreigt voor het eerst sinds 1994 het WK mis te lopen. Het bleef 0-0 en Nigeria heeft nu de beste papieren. Kenya pakte de laatste strohalm door met 2-1 te winnen van Mozambique. De beslissing in dit duel viel uit een strafschop die door Mariaga werd benut in de 76e minuut.