Luis Suarez bezorgt Uruguay groepszege

0

Uruguay heeft groep A gewonnen door de laatste wedstrijd van Mexico met 1-0 te winnen. De Ajacied Luis Suarez beleefde de primeur van een WK-goal en bezorgde zodoende zijn land een zege, waarmee Argentinië waarschijnlijk wordt ontlopen.

Uruguay en Mexico maakten er een echte wedstrijd van, omdat beide landen toch graag de groepszege wilde pakken om in de tweede ronde niet de Argentijnen te hoeven. Mexico moest daarvoor winnen. Beide ploegen kregen een paar kansen, waarbij Uruguay de betere ploeg was. Guardado kogelde de bal namens Mexico tegen de lat. Suarez rondde in de 43e minuut een voorzet van Cavani met een kopbal af en zorgde voor de voorsprong van Uruguay. Dit bood alleen Zuid Afrika de kans om op doelsaldo Mexico af te troeven. Het gat bedroeg toen slechts twee goals.

Mexico nam daardoor weinig risico’s en nam de nederlaag op de koop toe. Alleen PSV’er Rodriguez was halverwege de tweede helft dichtbij een gelijkmaker. De ploeg van Aguirre dreigt net als in 2006 met Argentinië te moeten strijden om in de plek in de kwartfinale. Uruguay eindigde voor het eerst sinds 1954 weer bovenaan in een groepsronde en heeft de Zuid Amerikaanse successenreeks op dit WK een mooi vervolg gegeven.