Jong Oranje met 3-1 ten onder in Portugal

0

Jong Oranje heeft dinsdagavond een oefeninterland in en tegen Portugal met 3-1 verloren. De drie Portugese treffers vielen in de eerste helft. Binnen acht minuten stond het zelfs al 2-0 voor de thuisploeg. Na de pauze scoorde Ajacied Siem de Jong tegen.

Doelman Sergio Padt, Patrick van Aanholt, Donny Gorter en Jens Toornstra maakten in Vila Real de Santo Antonio hun debuut voor Jong Oranje. De ploeg van Cor Pot speelt vrijdag opnieuw een oefenwedstrijd tegen Portugal.

Voor Jong Oranje is het de eerste nederlaag deze voetbaljaargang. De zes kwalificatiewedstrijden voor het EK leverden winst op, een oefenwedstrijd tegen Jong Engeland vorig jaar augustus eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Ricky van Wolfswinkel, Kevin Strootman en Nick Viergever ontbraken dinsdagavond. Hun vlucht ging maandag door de aswolk boven Nederland niet door. Zij zijn er vrijdag bij het tweede duel wel bij.