Invallers bij Oranje zorgen voor derde zege

0

Oranje heeft ook de derde groepswedstrijd op dit WK gewonnen. Het Nederlands elftal was in een lastige wedstrijd tegen Chili te sterk met 2-0. De invallers Leroy Fer en Memphis Depay zorgden voor de doelpunten.

De wedstrijd tussen Nederland en Chili is er niet één om in te lijsten. Beide ploegen maakten veel fouten en creëerden zeer weinig kansen. De Chilenen maar liefst 67% van de zuivere speeltijd de bal, maar van de offensieve en attractieve speelwijze was tegen Oranje weinig te zien. Ook Nederland kon weinig uitbrengen. Met Jermain Lens en Arjen Robben in de spits kreeg Oranje het niet voor elkaar gevaarlijk te worden.

Aangezien Nederland bij een gelijkspel als groepshoofd zou eindigen, besloot de Chileense coach Jorge Sampaoli om in de slotfase aanvallende wissels toe te passen. Wat een doelpunt moest opleveren voor Chili, zorgde een aantal minuten later voor het omgekeerde. Leroy Fer, die een paar minuten eerder was ingevallen voor Wesley Sneijder, zorgde met zijn eerste balcontact voor de openingstreffer van Oranje.

Memphis Depay, die eerder al mocht invallen voor Jermain Lens, maakte vervolgens goed gebruik van de ruimte die de Chilenen achterin weggaven. In blessuretijd zorgden hij en Arjen Robben voor het slotakkoord, oftewel een fantastisch uitgespeelde aanval. Robben ontsnapte vanaf de middellijn, waarna Depay zich in de zestien meldde. Met een perfecte pass op maat zorgde hij uiteindelijk voor de 2-0 en zijn tweede goal dit toernooi als invaller.