Hiddink ziet Rusland met 3-0 winnen

0

Rusland heeft woensdag de tweede plaats in groep 4 van de WK-kwalificatiereeks verstevigd met een knappe overwinning in Helsinki op Finland.

De manschappen van bondscoach Guus Hiddink lieten de naaste concurrent met 3-0 kansloos. Rusland heeft nu al vijf punten meer verzameld dan Finland.

Aleksander Kerzjakov bracht Rusland na bijna een half uur spelen op voorsprong. Kort na rust verdubbelde de aanvaller de score. Kostantin Zirianov maakte twintig minuten voor tijd het derde doelpunt voor de Russen. Bij Finland kreeg Niklas Moisander van AZ als invaller speelminuten, net als NAC’er Joonas Kolkka. Oud-Ajacied Jari Litmanen stond in de basis.

Rusland heeft in groep 4 een punt minder dan koploper Duitsland. Op 10 oktober staan de twee voornaamste kanshebbers in deze groep tegenover elkaar in Rusland.