Ghana verslaat Mali door strafschop

0

Ghana heeft zijn eerste overwinning op de Afrika Cup van 2013 binnen. De Afrikaanse ploeg won donderdagmiddag van Mali. In de matige wedstrijd zorgde Mubarak met een strafschop voor de 1-0 overwinning van Ghana.

Ghana dacht al na een kwartier spelen aan een penalty vanwege een handsbal van een Mali-verdediger op een schot van Asamoah Gyan. Scheidsrechter Doue wuifde het weg, maar wees in de 38ste minuut alsnog naar de stip. Adama Tamboura maakte een overtreding op Emmanuel Agyemang, waardoor Ghana in een niet al te hoogstaande wedstrijd makkelijk op voorsprong kon komen.

Mubarak Wakaso bleef koel en schoot raak vanaf elf meter. In de tweede helft bleef Ghana vrij eenvoudig op de been. Daardoor is het de nieuwe koploper in groep B, met vier punten. Mali heeft er drie. De Democratische Republiek Congo, dat één punt heeft, staat later op de avond tegenover het nog puntloze Niger.