Ghana blijft tegen Australië op 1-1 steken

0

De malaise van de Afrikaanse ploegen op dit WK blijft aanhouden. Ghana is er niet in geslaagd om Australië te verslaan. Het werd 1-1, hoewel Ghana een uur met een man meer kon spelen omdat Harry Kewell uit het veld werd gestuurd.

Na tien wedstrijden heeft Afrika nog maar een keer een wedstrijd gewonnen. Ghana is ondanks de tegenvallende prestatie nog wel koploper in zijn groep en heeft aan een gelijkspel tegen Duitsland voldoende om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Australië speelde een moedige wedstrijd en verdiende het punt zeer zeker op wilskracht.

Australië begon sterk aan de wedstrijd en kreeg bijna een penalty toen Addy zich bijna verslikte bij een duel met Kewell. In de elfde minuut namen de Socceroos de leiding nadat doelman Kingson zich verslikte in een vrije trap van Bresciano. In de rebound scoorde Holman. Het was de eerste treffer van een speler van AZ op een WK.

Australië had de wedstrijd eigenlijk in zijn greep. Na een mooie aanval van Ghana ontstond een strafschop door een aangeschoten handsbal van Harry Kewell op een schot van Mensah op een voorzet van André Ayew. De spits van Galatasaray werd uit het veld gestuurd. Asamoah Gyan benutte de strafschop en bracht de stand in evenwicht: 1-1.

Ghana was met een man meer wel de aangewezen ploeg om het spel te maken. Er waren kansen voor Kevin-Prince Boateng en Gyan, maar in de tweede helft waren er kansen voor Chipperfield en Wilkshire (alleen voor Kingson, die zijn fout goed maakte). In de slotase zorgde Quincy bijna voor een niet verdiende winnende goal van Ghana. Het bleef bij 1-1 en daarmee blijft alles in groep D open.