Gekas sleurt Grieken langs Letland

0

Griekenland heeft zich in ieder geval verzekerd van barrageduel in november. De Europees kampioen van 2004 boekte een stevige zege van 5-2 op Letland, maar stond met rust nog achter. Door deze winst moet Zwitserland nog even wachten.

De grote held van de avond is topscorer Gekas, die maar liefst vier keer scoorde in Athene. Hij opende de score in de vierde minuut, maar daarna leek zich een Grieks drama af te spelen. Dankzij twee goals van Verpavkovskis namen de Letten nog voor de pauze de leiding. Bij die stand zou Griekenland zelfs al zijn uitgeschakeld voor het WK. Na de pauze zette Gekas de puntjes op de i. Eerst benutte hij een strafschop in de tweede minuut en tien minuten later zette hij zijn ploeg op voorsprong. Oud-Heerenveen-spits Samaras zorgde voor de vierde treffer en in de slotfase bepaalde Gekas met zijn vierde goal de eindstand op 5-2.