Egypte stunt tegen Italië: 1-0

0

Egypte heeft voor een daverende stunt gezorgd op de Confederations Cup. De kampioen van Afrika heeft wereldkampioen Italië met 1-0 verslagen en maakt een goede kans om de halve finale te halen. Homos was de matchwinner met een kopbal.

Met deze stunt evenaart Egypte Kameroen dat zes jaar geleden ook al op dit toernooi eens de regerend wereldkampioen (Brazilië) verraste. De overwinning was zeker verdiend want Egypte begon net als tegen Brazilië moedig en kende een goede start van de wedstrijd. Italië speelde daarentegen vruchteloos in een te laag tempo en weinig geïnspireerd. Erg veel kansen leverde de eerste helft niet op, maar in de 40e minuut profiteerde Homos van een dekkingsfout van De Rossi bij een hoekschop. De bal plofte via de binnenkant van de paal in het doel.

Na de pauze moest Italië komen, maar in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Amerika kwam de ploeg niet echt los. Doelman Al-Hadary redde een paar keer knap. Eerst miste Iaquinta een goede kans op een knappe voorzet van Quagliarella. Daarna scheerde een vrije trap van Pirlo de paal. Invaller Toni miste vervolgens op een haar een scherpe voorzet van Pepe. Daarna redde Al-Hadary op schoten van Iaquinta (2x) en Montolivo. Vijf minuten voor het einde schoot Iaquinta de bal nog tegen de lat. Egypte verdedigde vooral maar hield stand.

Door dit resultaat moet Italië winnen van Brazilië om in het toernooi te blijven. Alleen een zege van twee goals verschil biedt volledige zekerheid. Egypte is bij een overwinning van twee goals op Verenigde Staten ook zeker van een halve finale in dit toernooi.

De nederlaag zal waarschijnlijk het afscheid betekenen van enkele spelers bij de Squadra, die toch wel een verouderde indruk maakt en na het matige EK nog geen beterschap heeft getoond.