Duitsland wint overtuigen van Hongarije

0

Het Duitse voetbalteam heeft zaterdag in de aanloop naar het wereldkampioenschap een solide overwinning geboekt op Hongarije. In Boedapest werd het 3-0 voor de ploeg van bondscoach Joachim Löw.

Al na vijf minuten kwam ‘Die Mannschaft’ op voorsprong via een strafschop, benut door Lukas Podolski (1. FC Köln). Vervolgens bleef het lang 1-0 tegen Hongarije, waar PSV’er Balázs Dzsudzsák mocht opdraven. Boldiszar Bodor (Roda JC) viel in bij de Hongaren, die zich niet voor het WK in Zuid-Afrika wisten te kwalificeren.

In het laatste half uur maakte Duitsland het karwei af. Mario Gómez (Bayern München) en Cacau (VfB Stuttgart) bepaalden de eindstand op 3-0. De net benoemde aanvoerder Philipp Lahm kreeg rust.

Hongarije, met bondscoach Erwin Koeman, speelt binnenkort ook nog een oefenwedstrijd tegen Nederland.