Duitsland superieur langs Argentinië: 4-0

0

Duitsland heeft met een overtuigende 4-0-zege op Argentinië voor de derde keer op rij zich geplaatst voor het WK. De Mannschaft van Joachim Löw speelde net als eerder tegen Engeland een soevereine wedstrijd en is zeker een titelfavoriet.

Duitlsland speelt woensdag de halve finale tegen winnaar Spanje of Paraguay. De vice-kampioen van Europa vermorzelde Argentinië, dat in 1958 al eens tegen een nog zwaardere tegenstander opliep. Maradona moest met de staart tussen de benen het toernooi verlaten. Messi is de zoveelste vedette die op dit WK niet kon schitteren. Daarentegen is de antiheld Miroslav Klose (reserve bij Bayern) uitgegroeid tot de ster van dit WK. Hij passeerde op de eeuwige ranglijst van WK-topschutters Pele en Fontaine en staat nu samen met Gerd Müller.

De Duitsers begonnen sterk en stonden binnen drie minuten op voorsprong door een slim genomen vrije trap van Schweinsteiger, die door Thomas Müller in het doel werd gekopt. Doelman Romero stond aan de grond genageld. De treffer brak het evenwicht van een wedstrijd, waarbij Duitsland de bovenliggende partij was.

Duitsland was heer en meester, terwijl Argentinië alleen met overtredingen tegenstand kon bieden. Messi, Tevez en Di Maria waren onzichtbaar. Uit een pass van Müller had Klose de 2-0 al kunnen maken, maar hij schoot net over. Pas na een half uur schoot Di Maria voor de eerste keer op het doel van Neuer. In de 35e minuut liep Thomas Müller tegen een dure gele kaart op, zodat hij in de halve finale geschorst zal zijn.

Argentinië wilde meer druk zetten en scoorde wel een duidelijke buitenspelgoal. Maar Messi kogelde van buiten het strafschopgebied de bal over het doel aan het einde van de eerste helft. Het was het eerste moment van de Catalaanse wonderboy.

Na rust viel Argentinië een kwartier aan, met een paar schoten op Neuer. Halverwege de tweede helft nam Duitsland afstand met een doelpunt van Miroslav Klose, die prachtig werd aangespeeld na een aanval van Müller en Podolski. In feite was de wedstrijd toen beslist. Maradona stuurde Pastore in de wei, maar vergat Milito en Agüero. Zes minuten na de tweede treffer tikte Friedrich na een mooie actie van Schweinsteiger de bal in het doel. In de slotfase scoorde Klose op aangeven van Özil.

De spits van Bayern is met zijn twee treffers een van de topscorers van dit toernooi maar ook de beste WK-schutter van Duitsland in de geschiedenis met 14 goals. Nog een treffer is hij de beste schutter van het WK aller tijden, samen met Ronaldo.