Brazilië treft Oranje in kwartfinale

0

Brazilië heeft zich voor de kwartfinale van het WK geplaatst door zonder al te veel problemen Chili opzij te zetten. Het werd in Soccer City 3-0 voor de seleçao, die steeds meer losser begint te raken en bij vlagen mooi voetbal liet zien.

De wedstrijd werd bepaald door drie individuele hoogstandjes, die zonder uitzondering een treffer opleverden. In de 34e minuut kopte de sterke voorstopper Juan een hoekschop van Maicon knap onder de lat. Enkele minuten later rondde Luis Fabiano een mooie aanval over Robinho en Kaka af. Een kwartier na rust zorgde Robinho zelf voor de derde treffer na een mooie actie van Ramires.

Chili begon moedig aan de wedstrijd en leek zich weinig aan te trekken van het klassenverschil. Maar de start bleek een strovuur, want al snel nam de power van Brazilië het initiatief. In de beginfase kregen eerst Gilberto Silva en daarna Kaka een kans, maar telkens redde de doelman Claudio Bravo. Suazo miste een na een kwartier een goede kans voor de Chilenen. De wedstrijd kantelde na een half uur. Juan opende in de 34e minuut de score met een prachtige sprong bij een hoekschop van Maicon.

Robinho en Kaka zorgden vier minuten later voor een mooie aanval, waarbij Luis Fabiano kon scoren. Na de pauze was er eigenlijk geen wedstrijd meer. Na een mooie aanval van Ramires kreeg Robinho een goede kans. Ramires liep tegen een gele kaart en een schorsing op. Brazilië spaarde zich daarna al voor de wedstrijd tegen Nederland. Vrijdagavond wacht een mooi spektakel.