Brazilië plaatst zich voor finale OS

0

Brazilië heeft zich geplaatst voor de finale van de Olympische Spelen. In de strijd om een plek bij de laatste twee waren de Kanaries sterker dan het verrassende Zuid-Korea. Brazilië won de wedstrijd gemakkelijk met 3-0.

In de eerste helft domineerde de Zuid Amerikaanse ploeg, waardoor zij ook de score opende. Roselu kon op aangeven van Chelsea-aanwinst Oscar scoren, waardoor het voor Zuid-Korea al een moeilijk verhaal werd. In de tweede helft verandere het beeld niet en gingen de Brazilianen rustig verder.

Leandro Damião maakte tien minuten na rust de 2-0. Op aangeven van Neymar kon de topscorer van Brazilië goed binnentikken. De Braziliaan staat momenteel al op zes doelpunten en lijkt zo goed als zeker de topscorer van het toernooi te gaan worden. De goalgetter nam de derde goal van Brazilië namelijk ook voor zijn rekening. Op 11 augustus spelen de Brazilianen de finale tegen Mexico, die eerder op de avond al Japan wist uit te schakelen.