Brazilië plaatst zich voor de kwartfinale OS

0

Brazilië heeft zich vandaag voor de kwartfinale van de Olympische Spelen in Londen geplaatst. Na de overwinning op Wit-Rusland is de Zuid-Amerikaanse ploeg zeker van een plek in de volgende ronde.

Wit-Rusland werd met 3-1 van de mat gestuurd, waardoor Brazilië in groep C als zeker is van een plaats bij de laatste acht. Ondanks dat de Russen op voorsprong kwamen, wist de favoriet van het toernooi de stand om te draaien in een mooie 3-1 overwinning.

Renan Bressan opende de score al in de achtste minuut en kwam hiermee verrassend op voorsprong. De Brazilianen leken oppermachtig, maar keken toch zeven minuten tegen een achterstand aan. In de 16e minuut maakte Pato namelijk alweer de gelijkmaker op aangeven van Neymar.

n de tweede helft stond Neymar ook aan de basis van de 2-1. Hij krulde een vrije trap schitterende langs de Wit-Russische muur en de vergeefs naar de hoek zwevende keeper Aleksandr Gutor. Vlak voor tijd bereidde Neymar eveneens de 3-1 voor. Met een hakballetje stelde hij de mee opgekomen Oscar in staat om de derde Braziliaanse treffer van de middag te maken.

Olympische Speler 2020

In Tokyo zijn ze al volop aan de slag met de voorbereiding voor de Olympische Spelen van 2020. Hierbij zal voetbal ook een grote rol gaan spelen en zal het Kokuritsu Kasumigaoka Rikujō Kyogijō zoals het Nationale Olympische Stadium heet een nieuwe dimensie geven aan voetbal. Het stadium is namelijk geheel Co2 neutraal waardoor er geen uitstoot is van schadelijke broeikasgassen is. Dit willen de Japanners bereiken door een groen voetbalveld te ontwikkelen wat bewaterd wordt met de laatste irrigatietechnieken. Ze gebruiken regenwater voor het gras en kunnen precies de juist hoeveelheid water per vierkante meter aangeven. Daarnaast gebruikt het stadium dit regenwater voor alle WC’s, drinkwaterkranen (uiteraard eerst gefilterd) en snackshops. Het Nationale Stadium zal plaats bieden aan 80.000 supporters waardoor een voetbalwedstrijd een fenomeen van wereldkwaliteit gaat worden. Het jaar 2020 lijkt ver weg maar het bouwen van het Olympische Stadium blijkt een hele opgave te zijn. Je kan meer informatie vinden over de Olympische Spelen van Tokyo op de officiële pagina van tokyo.nl/olympische-spelen