Bliksemstart helpt Argentinië aan zege: 1-0

0

Argentinië is voor de vierde keer het WK begonnen met een kleine overwinning van een goal verschil. De ploeg van Diego Maradona versloeg Nigeria in een boeiend duel met 1-0. Gabriel Heinze maakte in de zesde minuut het enige doelpunt.

Argentinië dankte de victorie vooral aan een bliksemstart, waarbij Messi, Higuain en Veron alles uit de kast haalden. Het leverde meteen resultaat op, want uit de eerste corner zorgde Heinze met een kopbal voor een vroege voorsprong. De bal zeilde over Odiah bij de tweede paal tegen het net. Voor de treffer had Higuain al een enorme kans gehad uit een voorzet van Messi, maar hij schoot naast. Kort daarna redde doelman Enyeama knap op een inzet van Messi

De doelman van Hapoel Tel Aviv hield na de treffer zijn ploeg enkele knappe reddingen in de wedstrijd. Argentinië was bij vlagen weergaloos, maar kon het hoge tempo echter niet lang volhouden. Opvallend was de weerbaarheid van Nigeria, dat zich niet bij de achterstand neerlegde. Toch waren de beste kansen voor de Argentijnen. Messi kwam een paar keer in de buurt van een treffer, maar vond telkens de Nigeriaanse doelman op zijn weg.

Na rust durfde Nigeria meer risico’s te nemen, met de invallers Martins, Odemwingie en Uche. Alle drie kregen een goede kans op de gelijkmaker. Bij Argentinië ging de kaars langzaam uit. Veron en Di Maria konden het allemaal niet meer belopen en werden dan ook vervangen. Messi miste nog twee goede kansen. Twintig minuten voor het einde haalde Taiwo verwoestend uit, maar zijn bal scheerde langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Negen minuten redde Romero (AZ) met vuisten op een strak schot van Martins. Uiteindelijk speelde Argentinië de wedstrijd knap naar het einde met erg veel spelen op balbezit en het nemen van weinig risico’s. Het resultaat was voor Maradona zeker heilig en met de zege is de eerste zorg voor dit WK weg. De groepszege lijkt wel aan de Argentijnen besteed.