Barcelona overtuigend naar WK-finale

0

Barcelona zal strijden om de mondiale titel met Estudiantes. De kampioen van Europa zegevierde met een overtuigende score van 3-1 in de halve finale van het Mexicaanse Atlante. De ploeg van Guardiola keek wel snel tegen een achterstand aan.

Maar ze wist het tij op tijd te keren. Uiteindelijk was een invalbeurt van Lionel Messi doorslaggevend, want de Argentijn gaf zijn ploeg het beslissende duwtje over de drempel.

Atlante begon sterk en kwam in de vierde minuut op voorsprong omdat de Catalaanse defensie zich liet verrassen bij een snel genomen vrije trap. De verkeerd uitgelopen Victor Valdes werd door Guillermo Rojas verschalkt. Het was een ideale start voor een leuk duel, waarbij het jagen van de Mexicanen opviel. Barça kreeg wel een paar kansen maar wist die niet te verzilveren. Maar na een half uur was het toch raak, toen Busquets een ingestudeerde corner van Xavi succesvol wist af te ronden.

De Mexicanen moesten toen alles doen om niet onder de voet te worden gelopen. Vijf minuten na rust maakte Messi zijn opwachting en bij zijn eerste balcontact scoorde hij al op aangeven van Xavi, die hem meesterlijk vrijspeelde. Halverwege de tweede helft besliste Pedro de wedstrijd. De jonge spits ontpopt zich als de John Rep van dit wonderteam, door in alle belangrijke duels te scoren. Met 3-1 was de toon gezet voor een finale, die veel belooft. Estudiantes won gisteren in een zeer ongelijke strijd met 2-1 Pohang Steelers.

Het duel op zondag zal vooral in het teken staan van de confrontatie tussen de Argentijnse voetbalhelden Veron en Messi. Barcelona won de wereldtitel nog nooit. Estudiantes wel, maar beide clubs verloren wel twee keer de finale om de hoogste prijs in het clubvoetbal.