Australië helpt Ghana een handje

0

Australië heeft met opgeheven hoofd afscheid genomen van het WK. De ploeg van Pim Verbeek boekte een mooie zege op Servië, dat uiteindelijk een treffer te kort om een ronde verder te komen. De Ajacied Pantelic scoorde nog nadat de Socceroos op 2-0 kwamen.

Servië moest winnen om een ronde verder te komen, maar de ploeg die Duitsland wel versloeg slaagde daar dus niet in. Het is geen primeur want Algerije overkwam hetzelfde. Servië domineerde de eerste helft maar verzuimde om te scoren. Krasic en Zigic misten de beste kansen. Na rust waren de Socceroos opeens veel sterker. Cahill zorgde twintig minuten voor het einde voor de ommekeer met een mooie kopgoal. Vier minuten later maakte Holman zelfs een tweede goal. Voor Servië maakte het niet zoveel uit, want de ploeg moest nog altijd twee goals maken om zich te plaatsen. Het leek in die missie te slagen toen Pantelic tegen scoorde na een fout van Schwarzer. In de slotfase misten Lazovic en Pantelic nog goede kansen op 2-2. Australië boekte voor het eerst een overwinning op een Europese tegenstander tijdens het WK.