Argentinië foutloos naar tweede ronde

0

Argentinië heeft net als in 1930 en 1998 de tweede ronde bereikt met drie overwinningen in de groepsronde. In de laatste wedstrijd werd Griekenland met 2-0 verslagen door late doelpunten van Demichelis en Palermo.

Argentinië speelde een typische derde wedstrijd op een WK voor een ploeg die vrijwel zeker was geplaatst. Aguëro en Veron kregen in het eerste kwart enkele goede kansen, maar zagen doelman Tzorvas op hun weg. Na een half uur ruimde Vyntra op bij een schot van Aguëro na een fout Tzorvas op een voorzet van Milito. Het kostte Argentinië veel moeite om echt afstand te nemen tegen de Grieken, die vooral speculeerden op een kwalificatie via een 0-0. Uiteindelijk zorgde Demichelis bij een hoekschop voor de verlossende goal in de 78e minuut. Tien minuten later kon invaller Palermo de wedstrijd op aangeven van Messi beslissen. De wondervoetballer trof zelf de paal tussen de twee treffers.