Angola en Algerije winnen nu wel

0

Gastland Angola en WK-deelnemer Algerije hebben op de tweede speeldag van groep A van de Afrika Cup hun eerste zege geboekt. Angola hield dit keer wel de voorsprong vast en won met 2-0 van Malawi. Algerije versloeg Mali met 1-0.

Voor Algerije kwam de overwinning als geroepen nadat de ploeg de eerste wedstrijd tegen Malawi met 3-0 had verloren. Algerije dankte de zege aan een mooie kopgoal van verdediger Halliche op een vrije trap van Ziani. De speler van Wolfsburg onderscheidde zich met enkele technische hoogstandjes. Mali stelde enigszins teleur en lijkt door dit verlies naast een plaats in de kwartfinale te grijpen.

Angola is voorlopig wel koploper en kwam dit keer met 2-0 tegen Malawi en liet zich in de slotfase niet verrassen. De les van de openingswedstrijd, toen een 4-0-voorsprong in de laatste 12 minuten werd weggegeven tegen Mali, was goed geleerd. Flavio en Manucho zorgden in de beginfase van de tweede helft voor de treffers.

Op de laatste speeldag in deze groep kunnen alle ploegen zich nog plaatsen voor de kwartfinale. Algerije – Angola wordt waarschijnlijk het sleutelduel, waarbij een gelijkspel voor beide ploegen voldoende kan zijn. Mali en Malawi moeten winnen om een mogelijk herenakkoord in Luanda te torpederen.