Algerije houdt voorsprong op Egypte

0

Algerije heeft de laatste thuiswedstrijd in de voorronde van het WK goed afgesloten. De ploeg won met 3-1 van Rwanda en kan met een voorsprong van twee punten aan de allesbeslissende slotwedstrijd bij Egypte beginnen.

Algerije had wel te maken met een stugge tegenstander, die nog streed om de laatste kans op deelname aan de Afrika Cup. De gasten kwamen na twintig minuten aan de leiding door een goal van Mutesa, maar binnen twee minuten was het weer gelijk. Die treffer kwam op naam van Ghezzal. Nadir Belhadj zorgde op slag van rust voor een voorsprong van de thuisploeg. Na rust bleef die stand in tact, totdat diep in de blessuretijd Algerije nog een penalty kreeg. Deze werd benut door sterspeler Karim Ziani.