Torres en Mata zeker van EK deelname

Maandag 21 Mei 2012 15:05
Fernando Torres en Juan Mata zijn zeker van deelname aan het EK van komende zomer. Dat zei bondscoach Vicente Del Bosque tegenover de Spaanse media. De oefenmeester maakt waarschijnlijk zondag zijn definitieve selectie bekend.

Beide spelers sluiten vrijdag aan bij de selectie van Spanje. Zij keren terug van de gewonnen Champions League finale met Chelsea, dat won van Bayern München na strafschoppen. De uitspraak van Del Bosque is verrassend te noemen, gezien de concurrentie in de aanvalslinie bij Spanje.

 

De keuze voor Fernando Torres is misschien wel de meest opmerkelijke van de twee. Torres kende een wat ongelukkig seizoen, maar herstelde zich de laatste weken goed onder de nieuwe trainer Roberto di Matteo. Torres moet vaak genoegen nemen met een plek op de bank, waarover de speler dan ook geklaagd heeft bij zijn club. Of hij volgend seizoen nog bij Chelsea speelt, is nog niet bekend. Voor de Spanjaard zal komende zomer dan ook een perfect moment zijn om zichzelf opnieuw in de kijker te spelen bij de Europese topclubs.

 

De keuze van Del Bosque om Juan Mata mee te nemen naar Polen en Oekraïne is wat minder verrassend. Mata kende een goed seizoen bij Chelsea. De speler heeft veel kwaliteit in huis en kan mee op het niveau van de andere Spaanse grote middenvelders. Onder andere in de Champions League was Mata meerdere malen belangrijk voor zijn ploeg. Begrijpelijk dus dat Del Bosque voor Mata gekozen heeft.

 

 

Door: Floris Gouw - VoetbalOnline - EK.nl


Reageer op dit artikel

 

Stuur dit artikel naar een vriend of kennis

De velden met een * zijn verplichte velden.
 

Gerelateerde artikelen

Voetbalonline.nl
Zaterdag 19 April 2014 12:00

Op 22 januari leek het WK voor Radamel Falcao in duigen te vallen. De topschutter van Colombia scheurde de voorste kruisband in zijn linkerknie af, waardoor hij maanden uit de running zou zijn. Zijn arts ziet echter nog mogelijkheden.

Lees verder >>
 
Voetbalonline.nl
Donderdag 17 April 2014 00:03

Carlos Tevez zal komende zomer waarschijnlijk niet in BraziliŽ te bewonderen zijn, maar in Parijs. De doelpuntrijke spits van Juventus komt niet voor in de plannen van de Argentijnse bondscoach Alejandro Sabella.

Lees verder >>
 
De laatste video's

Klik hier voor meer voetbalvideo's
 
Voetbal nieuwsheadlines

Voor het overige nieuws ga naar de perskamer!
Voetbal games