Torres en Mata zeker van EK deelname

Maandag 21 Mei 2012 15:05
Fernando Torres en Juan Mata zijn zeker van deelname aan het EK van komende zomer. Dat zei bondscoach Vicente Del Bosque tegenover de Spaanse media. De oefenmeester maakt waarschijnlijk zondag zijn definitieve selectie bekend.

Beide spelers sluiten vrijdag aan bij de selectie van Spanje. Zij keren terug van de gewonnen Champions League finale met Chelsea, dat won van Bayern München na strafschoppen. De uitspraak van Del Bosque is verrassend te noemen, gezien de concurrentie in de aanvalslinie bij Spanje.

 

De keuze voor Fernando Torres is misschien wel de meest opmerkelijke van de twee. Torres kende een wat ongelukkig seizoen, maar herstelde zich de laatste weken goed onder de nieuwe trainer Roberto di Matteo. Torres moet vaak genoegen nemen met een plek op de bank, waarover de speler dan ook geklaagd heeft bij zijn club. Of hij volgend seizoen nog bij Chelsea speelt, is nog niet bekend. Voor de Spanjaard zal komende zomer dan ook een perfect moment zijn om zichzelf opnieuw in de kijker te spelen bij de Europese topclubs.

 

De keuze van Del Bosque om Juan Mata mee te nemen naar Polen en Oekraïne is wat minder verrassend. Mata kende een goed seizoen bij Chelsea. De speler heeft veel kwaliteit in huis en kan mee op het niveau van de andere Spaanse grote middenvelders. Onder andere in de Champions League was Mata meerdere malen belangrijk voor zijn ploeg. Begrijpelijk dus dat Del Bosque voor Mata gekozen heeft.

 

 

Door: Floris Gouw - VoetbalOnline - EK.nl


Reageer op dit artikel


Stuur dit artikel naar een vriend of kennis

De velden met een * zijn verplichte velden.
 

Gerelateerde artikelen

Voetbalonline.nl
Woensdag 25 Mei 2016 00:14

Vandaag mogen Victor Reinier en Mario Been gingen op onderzoek uit. Zij reizen af naar onze Vlaamse zuiderburen! Zijn het de rode duivels die onze steun krijgen dit EK? De heren konden het niet laten om ook een bezoek te brengen aan de familie Pfaff,

Lees verder >>
 
Voetbalonline.nl
Zondag 22 Mei 2016 20:40

Hoogtepunten Turkije - Engeland. Bekijk hier de hoogtepunten uit de vriendschappelijke wedstrijd tussen Turkije en Engeland.

Lees verder >>
 
De laatste video's

Klik hier voor meer voetbalvideo's
Liefde voor voetbal? Maar nog geen liefde in je leven? Word lid van Knuz.nl of download gratis de app! Met bijna 400.000 leden is Knuz de grootste echt 100% gratis datingsite van Nederland. Gewoon doen!
Voetbal nieuwsheadlines

Voor het overige nieuws ga naar de perskamer!
Voetbal games